door Dominic Overdijkink
Vroeger hadden we een horloge om makkelijk te kunnen zien hoe laat het was. Sinds de komst van smartwatches is dat wel veranderd, en gebruiken we het voor veel meer functies en activiteiten. Van sport tot slaap, van vrije tijd tot werk, je kan Apple Watch eigenlijk overal bij gebruiken.
In 2015 kwam Apple Watch voor het eerst uit met wat we nu kennen als de ‘Series 0’. Nu zijn we alweer aanbeland bij de Series 8 en kunnen we zeggen dat Apple Watch eigenlijk niet meer weg te denken is uit het Apple landschap. Apple Watch zorgt er eigenlijk voor dat je je iPhone niet meer zo vaak uit je broekzak of tas hoeft te halen. Hoe? Dat vertellen we je in deze blog.
Tegenwoordig gebruiken we horloges voor veel meer dan alleen klokkijken. Apple Watch is namelijk een direct verlengstuk van je iPhone en geeft je veel meer rust en structuur. Je kunt op Apple Watch makkelijk bij je agenda om zo je activiteiten van de dag te zien, je kan berichten via bijvoorbeeld iMessage of WhatsApp makkelijk ontvangen op Apple Watch, je kan je beweging bijhouden, muziek luisteren en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Meldingen via Apple Watch
Via je Apple Watch krijg je de meldingen binnen die je normaal via je iPhone binnen zou krijgen. Daardoor heb je je iPhone dus een stuk minder vaak in de hand. Heb je Apple Watch Series 7, dan kun je zelfs reageren op berichtjes via een verkleind toetsenbord. Heb je een Apple Watch Series 6 of ouder, dan reageer je via vooraf ingestelde antwoorden of door in het microfoontje te plaatsen. Apple Watch zet jouw spraak dan om in tekst.
Boodschappen doen met Apple Watch
Je kan Apple Watch heel handig gebruiken wanneer je boodschappen doet. Via iPhone kun je in de Herinneringen-app makkelijk een lijstje halen van de spullen die je nodig hebt. In de winkel kun je deze vervolgens makkelijk afvinken zonder je iPhone erbij te hoeven pakken.
Heb je al je boodschappen bij elkaar, dan kom je natuurlijk bij de kassa terecht. Ook betalen met iPhone of pinpas is verleden tijd, dit kan ook met Apple Watch. Als je Apple Pay geconfigureerd hebt, druk je tweemaal op de zijknop om je betaling te doen. Houd je Apple Watch bij de betaalautomaat en klaar!
Apple Watch Series 8
Scroll voor meer →
Sporten met Apple Watch
Apple Watch kan ook al je work-outs bijhouden. Via de Work-out-app kun je tussen wel 80(!) verschillende sportactiviteiten kiezen. Per activiteit wordt er bijgehouden hoe lang je bezig bent, hoeveel kilocalorieën je verbrandt en afhankelijk van de work-out worden er relevante statistieken weergegeven. Via de Activiteiten-app op iPhone kun je o.a. je verbranding, stappen, afgelegde loopafstand, trainingsminuten en staanuren zien. Zo motiveert Apple Watch je altijd om meer te bewegen en het maximale uit je dag te halen.
Slapen met Apple Watch
Ook kun je met Apple Watch het maximale uit je nacht halen. Draag je Apple Watch ’s nachts, dan worden je slaapuren bijgehouden in de Gezondheid-app. Wil je niet alleen weten wanneer je slaapt, maar ook hoe je slaapt, dan zijn er nog talloze opties in de App Store, zoals de app AutoSleep. Deze app is te downloaden via de App Store in de Watch-app. AutoSleep houdt o.a. je hartslag en ademhalingsfrequentie bij en bepaalt hoe diep je slaapt op elk moment van de nacht.
Zet je de wekker via iPhone? Dan zal deze bij het dragen van Apple Watch afgaan om je pols door middel van trillingen en geluiden. Dit is handig voor wanneer je echt diep slaapt, de trillingen zijn voelbaar op je pols zodat je rustig wakker kan worden.
Apple Watch SE
Scroll voor meer →
Navigeren met Apple Watch
Of je nou loopt, fietst of met de auto reist, met Apple Watch kom je op plek van bestemming. Wanneer je de af te leggen route invoert op iPhone, verschijnt deze ook op Apple Watch. Door lichte tikjes op je pols laat Apple Watch je precies weten wanneer je in de buurt komt van je afslag, zodat je precies weet wanneer je moet gaan invoegen en afslaan. Ook zie je op Apple Watch korte aanwijzingen van de route.
Vind je iPhone met Apple Watch
iPhone kwijt? Met Apple Watch is dat geen probleem. Wanneer je vanaf onder naar boven veegt bij Apple Watch, en vervolgens op het iPhone-icoontje klikt, speelt jouw iPhone een geluid af waardoor je jouw iPhone weer makkelijk terug kan vinden. Zo hoef je in elk geval niet eindeloos te zoeken.
Apple Watch Series 8 Stainless Steel
Scroll voor meer →
Bescherming voor Apple Watch
Feit is natuurlijk wel dat je Apple Watch vaak wel de hele dag om je pols hebt. Een ongeluk zit daarmee in een klein hoekje. Daarom is het ook zeker van belang om na te denken over eventuele bescherming van je Apple Watch. Een Apple Watch is namelijk vaak te klein om nog gemaakt te worden. Mocht het scherm bijvoorbeeld zijn gebarsten, dan wordt bij een ‘reparatie’ vaak de hele Apple Watch omgeruild voor een nieuwe (en betaal je dus ook nagenoeg de nieuwprijs). Bij Amac hebben we daarom een aantal opties om jouw nieuwe Apple Watch te beschermen. Zo kun je kiezen voor een Watch screenprotector van Belkin zodat het glas minder snel krast en breekt, of bijvoorbeeld voor een bumper van Otterbox waardoor de zijkant van je Apple Watch tegen een stootje kan. Daarnaast is er bij Amac de mogelijkheid om Apple Watch in te dekken tegen, val-, stoot en waterschade. Bang dat je Apple Watch gestolen wordt? Dan kan je Apple Watch optioneel ook nog indekken tegen diefstal en beroving.
Voor dit alles hebben we iCare via onze partner Harmony. Hiervoor betaal je een maandelijkse premie tussen de €3,99 (SE) en €5,99 (S8 Stainless Steel met Milanese Loop), welke ook nog eens elke maand opzegbaar is. Dus stel, je wilt bij aankoop voor de eerste drie maanden je gebruik met Apple Watch een beetje aankijken, dan kan je hem na die tijd makkelijk opzeggen en zit je nergens aan vast!
Apple Watch kapot, wat nu? Bij een schadegeval betaal je met iCare een laag eigen risico, waarna Amac en Harmony de schade van je Apple Watch weer voor je oplossen. Meer informatie hierover? Kom dan naar één van onze 50 winkels, want Apple begint bij Amac!